wrapper

AIITC zhvillon mbledhjen e radhës së Bordit Drejtues
Tiranë, 20.09.2019 Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam zhvilloi mbledhjen e radhës së Bordit Drejtues, për të analizuar veprimtarinë e gjashtëmujorit të parë të vitit 2019.
Drejtues të AIITC presin një delegacion të Ambasadës së Palestinës
Tiranë, 19.09.2019 Përfaqësues të Ambasadës së Palestinës zhvilluan një vizitë kortezie në ambientet e Institutit Shqiptar të Mendimit dhe të Qytetërimit Islam, ku u pritën nga
ISESCO boton librin
Rabat: 30.08.2019 Mes botimeve të Organizatës Islame për Edukimin, Shkencat dhe Kulturën (ISESCO), sheh dritën e botimit një libër i ri me titull "Lexime në Marrëveshjen e Mekës së nderuar".
Doli nga shtypi libri
Titulli: Kontributet muslimane në qytetërimin botëror Autorë: Basheer Ahmed / Amb. Syed Ahsani / Dilnaëaz Siddiqui Nr. i faqeve: 211 Botues: CNS, AIITC ISBN: 978-9928-126-24-5 Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i
Thirrje e hapur për kumtesa: Konferenca Ndërkombëtare
  Konferenca "Edukimi joformal islam në gjuhën shqipe" ka si synim të hulumtojë rolin e arsimit joformal në Shqipëri, Maqedoni, Kosovë, Mal të Zi, Preshevë dhe Sanxhak, nga pikëpamja e
Edicioni i 16 i Akademisë së AIITC “Popuj dhe kultura”, mbyllet me takimin mbi Islamin dhe Etikën
Tiranë, 17.07.2019 Akademia e AIITC “Popuj dhe kultura” mbylli me sukses edicionin e saj të gjashtëmbëdhjetë. Përmes këtij cikli takimesh, Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam ka
Një delegacion i përbërë nga kryeredaktorë revistash dhe gazetarë nga Turqia vizitojnë ambientet e
Tiranë, 15.07.2019 Një delegacion prej 50 gazetarësh të mediave turke po zhvillojnë një tur në disa vende të Ballkanit, ku ndalesa e radhës ishte Shqipëria. Gjatë qëndrimit në vendin
Aktivitet shkencor i AIITC mbi trashëgiminë profetike në fushën e muzeve të historisë islame
Durrës, 12.07.2019 Ndryshimet ekonomike, teknologjike, sociale dhe politike gjatë shekullit XXI, ngritën pikëpyetje të shumta rreth natyrës së fesë dhe vendit të saj në jetën njerëzore.
Libri “Etika e thirrjes islame” shumë shpjet në duart e lexuesve
Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam është drejt përfundimit të një tjetër projekti mjaft të rëndësishëm dhe angazhues, botimit të librit “Etika e thirrjes islame -
Redaksia e revistës “Univers” zhvilloi mbledhjen e radhës me diskutime për zhvillimet që do të ketë
Tiranë, 28.06.2019 Jetëgjatësia dhe suksesi i revistës “Univers”, për botimin e së cilës kujdeset Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam (AIITC), është tregues i një
Përfundon me sukes seminari trajnues
Tiranë, 21.06.2019 Për tre ditë me radhë, dyert e Institutit Shqiptar të Mendimit dhe të Qytetërimit Islam qëndruan të hapura për zhvillimin e Seminarit trajnues “Kaligrafia arabe”, ku
Departamenti i studentëve pranë AIITC mbyll me sukses vitin akademik 2018-2019
Tiranë, 20.06.2019 Studentët që janë pjesë e programeve mbështetëse të Institutit Shqiptar të Mendimit dhe të Qytetërimit Islam, zhvilluan takimin e fundit për këtë vit
Roli dhe rëndësia e Kaligrafisë arabe – Seminar trajnues me kaligrafin Seid Abdallah Lafi -
Tiranë, 19.06.2019 Ashtu si gjuha e trupit, edhe shkrimi i dorës flet për karakterin dhe personalitetin e një njeriu. Megjithëse sistemi elektronik sot po mbizotëron ndaj bukurshkrimit, sidomos në letrat zyrtare,
Studentët e AIITC bëhen pjesë e programeve të Ramazanit
Tiranë, 29.05.2019 Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam, në kuadër të programit të veprimtarive për muajin e Ramazanit, organizoi një ligjëratë me titull “Agjërimi si
Dijetarët muslimanë diskutojnë mbi “Kartën e Mekës”
Qindra imamë, dijetarë dhe juristë nga vende të ndryshme islame janë mbledhur në Mekë për të marrë pjesë në konferencën ndërkombëtare me temë: "Vlerat e qëndrimit

BOTIME TE REJA

Video

Rreth nesh

Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam (AIITC) është themeluar në vitin 1996, me vendim të Gjykatës së Tiranës nr. 143, datë 04. 03. 1996. Veprimtaria e këtij Instituti është e shumëfishtë dhe e larmishme në fusha të ndryshme si: shkencore, kulturore, studimore, botuese, informuese dhe dokumentuese. 

Lexo për më tepër

Lidhjet

radio

tv kontakt 2