wrapper

Seminar studentor për raportet e njeriut me veten dhe Krijuesin
Tiranë, 14 dhjetor 2017 Puna me studentët është një nga fushat e veprimtarisë së Institutit Shqiptar të Mendimit dhe të Qytetërimit Islam. Nëpërmjet kësaj pune, Instituti synon
Libroteka AIITC dhuron libra në kuadër të projektit “Bibliotekat, thesar i diturisë”
Pasurimi i shpirtit dhe mendjes me dije, sidomos për fëmijët dhe moshat e reja, është një ndër qëllimet kryesore të Librotekës së Institutit Shqiptar të Mendimit dhe të
KONCEPTI I ESTETIKËS NË MENDIMIN ISLAM
Nga Ferid EnsarEstetika është përkufizimi bashkëkohor i përdorur për të treguar një prej degëve të shkencave humane që merren me të bukurën, si një prej koncepteve të
دور الأئمة والعلماء الألبانيين في تأسيس جمهورية ألبانيا
تيرانا: 28 / 11 / 2017م. انطلاقاً من كون الإسلام قد جعل حب الوطن من الإيمان، وبمناسبة يوم الاستقلال، نظم المركز الاجتماعي-الثقافي بقرية تشيتا في مدينة كافايا لقاءاً بعنوان: "دور القادة المسلمين في تأسيس دولة ألبانيا". هذا وقد ابتدأ اللقاء بتلاوة
آفاق جديدة للتعاون المثمر بين المركز  الألباني للفكر والحضارة الإسلامية  وعدد من المؤسسات العلمية
الرياض: 22 نوفمبر 2017 م   يقوم وفد من المركز الألباني للفكر والحضارة، المتكون من رئيس مجلس الإدارة الدكتور فاروق بوروفا والمدير العام الدكتور رامز زكاي، بزيارة عدد من المؤسسات العلمية والثقافية في المملكة العربية السعودية، بغية تعزيز
وفد المركز يلتقي بمفتي إسطنبول
إسطنبول: 14 / 11 / 2017م يشكل تعزيز روابط الشراكة مع المؤسسات الثقافية والدينية والبحثية في المنطقة أحد أركان نشاط المركز الألباني للفكر والحضارة الإسلامية. وفي هذا السياق، أجرى وفد المركز المكون من كل من رئيس مجلس إدارة المركز د. فاروق بوروفا
التكنولوجيا أولوية في التواصل بين الثقافات وفي العمل العلمي
الثلاثاء: 08 / 11 / 2017م. إنَّ تكنولوجيا المعلومات هي أحد الفروع التي تشهد تطوراً رائعاً في عصرنا الحاضر! وبغية مواكبة التطورات الجديدة، عقد ممثلون عن المركز الألباني للفكر والحضارة الإسلامية والمؤسسات الشريكة له اجتماعَ عملٍ مع خبراء تكنولوجيا
خبر وفاة فضيلة الأستاذ حسن تشيبوري
لقد تلقينا اليوم ببالغ الحزن والأسى خبر وفاة الأستاذ الفاضل حسن تشيبوري، و قد كان هذا الأستاذ لسنوات عديدة واحداً من الأعضاء البارزين في المجلس التنفيذي للمركز الألباني للفكر والحضارة الإسلامية، مقدماً بذلك مساهمات قيمة بالأفكار والخبرة والتحضير
RILINDJA E GJIN ALEKSIT: Auron Tare fut në paketat turistike xhaminë e famshme të Delvinës,  KMSH
Sezoni turistik në jug të Shqipërisë, këtë vit do të ketë një risi. Për herë të parë, grupet e turistëve do orientohen drejt një prej monumenteve më të rralla
  Ju njoftojmë se, së shpejti Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam, do të organizojë për të dhjetin vit radhazi konkursin “Çmimi AIITC”. Ky është një nga
Qendra Kulturore Abdulkadir Arnaut i dhuron botime të reja Librotekës së AIITC
Libroteka e Institutit Shqiptar të Mendimit dhe Qytetërimit Islam (AIITC), sistematikisht është pasuruar me botimet e “Qendrës Kulturore Abdulkadir Arnaut” (QKAA) në Prishtinë. Në këtë
المركز الألباني يوصل التعاون مع مركز إرسيكا
تيرانا: 01 يونيو 2017م.   يعد مركز الأبحاث للتاريخ والفنون والثقافة الإسلامية في إسطنبول المشهور أكثر باسمه المختصر «إرسيكا» IRCICA، من المؤسسات العلمية التي يتعاون معها المركز الألباني للفكر والحضارة الإسلامية تعاوناً
ZBULIMI   I PRANISË SË MUSLIMANËVE DHE BOSHNJAKËVE TË HARRUAR  NË SLLOVENI
07 Maj 2017 Fakti që më 1917 është shkruar për xhaminë dhe rei-sul-ulemanë është argument për jubileun e rëndësishëm IZ. Për këtë arsye IZ në Slloveni, vitin 2017
KULTURA ISLAME, E NGJIZUR FORT NË TRUNGUN E KULTURËS KOMBËTARE
Prof. As. Dr. Ramiz Zekaj Kultura fetare ka ushtruar ndikimet e veta pozitive në kulturën dhe qytetërimin shqiptar, në unitet dhe në bashkëveprim me ndikimet e tjera. Shqipëria, si zonë multikulturore dhe e
نقوش الآثار الإسلامية تنشر لأول مرة في ألبانيا
تيرانا 12/05/2017 م قام المركز الألباني للفكر والحضارة الإسلامية بتدشين أول كتاب ينشر نقوش الآثار الإسلامية في ألبانيا. جاء تدشين الكتاب "مجموعة من النقوش العثمانية من ألبانيا والجبل الأسود"، للباحث الهولاندي د. محمد توتونجو (رئيس مركز الأبحاث

VEPRIMTARI

15 كانون1/ديسمبر 2017

Tiranë, 14 dhjetor 2017 ...

BOTIME TE REJA

Rreth nesh

Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam (AIITC) është themeluar në vitin 1996, me vendim të Gjykatës së Tiranës nr. 143, datë 04. 03. 1996. Veprimtaria e këtij Instituti është e shumëfishtë dhe e larmishme në fusha të ndryshme si: shkencore, kulturore, studimore, botuese, informuese dhe dokumentuese. 

Lexo për më tepër

Lidhjet

radio

tv kontakt 2