wrapper

Aktivitete Shkencore Kulturore

Zhvillon punimet seminari ndërkombëtar për tekstet mësimore të edukimit islam në Ballkan

Sarajevë, 26.06.2018 Përmirësimi i teksteve mësimore të edukimit islam është një nga objektivat kryesorë të institucioneve që kujdesen për veprimtarinë…

Textbooks for religious schools in south-east europe

Workshop Sarajevo, 26-27 June 2018 The Center for Advanced Studies in Sarajevo in cooperation with the Islamic Community in B&H,…

AIITC organizon iftar me departamentin e studentëve

Tiranë, 7 qershor 2018 Muaji i madhërishëm i Ramazanit është muaj adhurimi ndaj Zotit, i devotshmërisë dhe dashurisë ndërnjerëzore. Shtrimi…

AIITC organizon takim studentor me studiuesin arbëresh prof. Antonio Bellusci

Tiranë, 07.06.2018 Etnografi arbëresh Antonio Bellusci, i lindur më 1934, në fshatin Frashinë të rrethit të Kozencës, është ndër të…

Stafi i revistës “Univers” në takim me Dr. Mustafa Cerić

Tiranë, 05.04.2018 Një nga objektivat e kryesorë të revistës shkencore – kulturore “Univers” është zgjerimi i bashkëpunëtorëve të saj edhe…

AIITC akordon certifikatën e anëtarit të nderit

Tiranë, 26.03.2018 Në veprimtarinë e tij shumëvjeçare, Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam ka zhvilluar marrëdhënie të suksesshme…

AIITC shfaq dokumentarin për jetën dhe veprën e Alija Izetbegoviç

Tiranë, 29.03.2018 Departamenti i Studentëve pranë Institutit Shqiptar të Mendimit dhe të Qytetërimit Islam organizoi në mjediset e tij shfaqjen…

“Arratisja ime në Liri”, libri më i ri i ardhur mjeshtërisht në shqip nga përkthyesi Ismail Dizdari

  Dita e shtunë ka mbledhur në ambjentet e Pallatit të Kulturës “Aleksandër Moisiu” në qytetin bregdetar të Durrësit dashamirë…

Miratohet platforma e numrit të ri të revistës “Univers”

Tiranë, 14.03.2018 Pas daljes me sukses të numrit 18 të revistës shkencore - kulturore “Univers”, u mblodh redaksia e revistës,…

AIITC organizes the seminar on youth volunteering in the community

Tirana, 08.02.1018 Nowadays, volunteering to help the people in need is becoming a motivation and an impulse of youth, associations…

Rreth nesh

Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam (AIITC) është themeluar në vitin 1996, me vendim të Gjykatës së Tiranës nr. 143, datë 04. 03. 1996. Veprimtaria e këtij Instituti është e shumëfishtë dhe e larmishme në fusha të ndryshme si: shkencore, kulturore, studimore, botuese, informuese dhe dokumentuese. 

Lexo për më tepër

Lidhjet

radio

tv kontakt 2