wrapper

KULTURA ISLAME, E NGJIZUR FORT NË TRUNGUN E KULTURËS KOMBËTARE
Prof. As. Dr. Ramiz Zekaj Kultura fetare ka ushtruar ndikimet e veta pozitive në kulturën dhe qytetërimin shqiptar, në unitet dhe në bashkëveprim me ndikimet e tjera. Shqipëria, si zonë multikulturore dhe e
Publikohen për herë të parë mbishkrimet osmane në monumentet kulturore shqiptare
Tiranë, 12.05.2017 Me praninë e personaliteteve të rëndësishme të kulturës e shkencës në Tiranë u promovua libri “Corpus of Ottoman Inscriptions from Albania and Montenegro”, i
AIITC merr pjesë në konferencën e 6-të ndërkombëtare të gjuhës arabe
Dubai: 2 – 4 maj 2017 Mbylli punimet e saj në Dubai Konferenca e 6-të Ndërkombëtare e Gjuhës Arabe, e organizuar nga Këshilli Ndërkombëtar i Gjuhës Arabe nën kujdesin e Shkëlqesisë
AIITC shtrin bashkëpunimin me institucione kulturore,  akademike dhe shtetërore në Kuvajt
Gjatë muajit prill, një delegacion i Institutit Shqiptar të Mendimit dhe të Qytetërimit Islam i përbërë nga Drejtori Prof. as. Dr Ramiz Zekaj, anëtari i Bordit Drejtues Prof. Dr. Shaban Murati dhe
Manama, 11 - 14. 04. 2017 Personalitete të spikatura të arenës ndërkombëtare në fushën e historisë dhe monumenteve historike, nga vende të ndryshme të botës janë mbledhur këto
Libroteka e AIITC pasurohet me botime nga institucione shqiptare në Maqedoni
Turneu i vizitave që përfaqësues të AIITC dhe të revistës “Univers” kryen në institucione të ndryshme akademike, kulturore e fetare në Maqedoni, ishte një rast i mirë që
FLUTURIMET NË HAPËSIRËN E LARGËT DHE ZHYTJA NË THELLËSITË E MATERIES
Ammar El-Mufti Në qoftë se njeriut do t’i mundësohej për të vazhduar në një fluturim përmes galaktikave dhe më tej, do të arrinte ose do të përplasej me një pengesë
URA TË VJETRA NË RRETHIN E PËRMETIT (I)
Ura e Kadiut, Benje, Permet - Urë e vjetër otomane, 1760 Rrethi i Përmetit përshkohet nga juglindja në veriperëndim prej lumit Vjosa, një nga lumenjtë më të mëdhenj të vendit tonë.
AIITC vlerëson kontributin e ambasadorit Talat Salem Radwan në Shqipëri
Tiranë, 27.03.2017 Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam (AIITC) organizoi në mjediset e tij një ceremoni përcjellëse për Ambasadorin e Mbretërisë së Arabisë Saudite,
AIITC zhvillon takimin “Letërsia dhe mitet e saj”
Berat, 25.03.2017 Cikli i takimeve letrare “Bisedë me autorin” u zhvendos në qytetin piktoresk të Beratit, për të diskutuar me autorin vendas Yzedin Hima rreth letërsisë dhe miteve të saj.
HARTA ZYRTARE E VILAJETIT TË KOSOVËS GJATË VITEVE ’70 TË SHEK. XIX
Vilajeti i Kosovës (Kosova Vilayeti) është kufizuar në veri me Serbinë; në Lindje me vilajetin e Bullgarisë dhe të Selanikut; në Jug me Vilajetin e Manastirit dhe të Selanikut; në Perëndim
KULLAT MESJETARE TË SAHATIT NË VENDIN TONË *
Organizimi esnafor si institucion i rendit feudal, që arriti formë të plotë në qytetet shqiptare gjatë shek. XVII-XVIII, krijoi kushte të favorshme për zhvillimin me ritme më të shpejta të
Ligjëratë për rolin e hoxhallarëve shqiptarë  në arsimin dhe gjuhën shqipe
Rrogozhinë, 11.03.2017 Me mbështetjen e Institutit Shqiptar të Mendimit dhe të Qytetërimit Islam, qendra social-kulturore “Shtëpia e Dritës” në Rrogozhinë organizoi aktivitetin kulturor me
XHAMIA E GAZIT - ELBASAN
Historia e xhamisë së poetëve, për nder të kryevezirit të Sulejmanit të Madhërishëm Xhamia e Gazit të Sinanit, njihej ndryshe edhe si “xhamia e poetëve”, për shkak se në
Hide Main content block

BOTIME TE REJA

Video

Rreth nesh

Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam (AIITC) është themeluar në vitin 1996, me vendim të Gjykatës së Tiranës nr. 143, datë 04. 03. 1996. Veprimtaria e këtij Instituti është e shumëfishtë dhe e larmishme në fusha të ndryshme si: shkencore, kulturore, studimore, botuese, informuese dhe dokumentuese. 

Lexo për më tepër

Lidhjet

radio

tv kontakt 2