wrapper

المركز الألباني يوصل التعاون مع مركز إرسيكا
تيرانا: 01 يونيو 2017م.   يعد مركز الأبحاث للتاريخ والفنون والثقافة الإسلامية في إسطنبول المشهور أكثر باسمه المختصر «إرسيكا» IRCICA، من المؤسسات العلمية التي يتعاون معها المركز الألباني للفكر والحضارة الإسلامية تعاوناً
انتقل إلى رحمته تعالى خادم تراث الأسلاف محمود عبدالقادر الأرناؤوط
بريشتينا: 05 / 06 / 2017م.   توفي اليوم الباحث العالمي المعروف للتراث الأدبي الإسلامي "محمود عبد القادر الأرناؤوط"، الذي ولد بدمشق عام 1954م لأسرة كوسوفية هاجرت إلى سورية في أوائل القرن العشرين، وقد أنهى دراسته العليا في دمشق متخصصاً في
ZBULIMI   I PRANISË SË MUSLIMANËVE DHE BOSHNJAKËVE TË HARRUAR  NË SLLOVENI
07 Maj 2017 Fakti që më 1917 është shkruar për xhaminë dhe rei-sul-ulemanë është argument për jubileun e rëndësishëm IZ. Për këtë arsye IZ në Slloveni, vitin 2017
KULTURA ISLAME, E NGJIZUR FORT NË TRUNGUN E KULTURËS KOMBËTARE
Prof. As. Dr. Ramiz Zekaj Kultura fetare ka ushtruar ndikimet e veta pozitive në kulturën dhe qytetërimin shqiptar, në unitet dhe në bashkëveprim me ndikimet e tjera. Shqipëria, si zonë multikulturore dhe e
نقوش الآثار الإسلامية تنشر لأول مرة في ألبانيا
تيرانا 12/05/2017 م قام المركز الألباني للفكر والحضارة الإسلامية بتدشين أول كتاب ينشر نقوش الآثار الإسلامية في ألبانيا. جاء تدشين الكتاب "مجموعة من النقوش العثمانية من ألبانيا والجبل الأسود"، للباحث الهولاندي د. محمد توتونجو (رئيس مركز الأبحاث
AIITC merr pjesë në konferencën e 6-të ndërkombëtare të gjuhës arabe
Dubai: 2 – 4 maj 2017 Mbylli punimet e saj në Dubai Konferenca e 6-të Ndërkombëtare e Gjuhës Arabe, e organizuar nga Këshilli Ndërkombëtar i Gjuhës Arabe nën kujdesin e Shkëlqesisë
FLUTURIMET NË HAPËSIRËN E LARGËT DHE ZHYTJA NË THELLËSITË E MATERIES
Ammar El-Mufti Në qoftë se njeriut do t’i mundësohej për të vazhduar në një fluturim përmes galaktikave dhe më tej, do të arrinte ose do të përplasej me një pengesë
URA TË VJETRA NË RRETHIN E PËRMETIT (I)
Ura e Kadiut, Benje, Permet - Urë e vjetër otomane, 1760 Rrethi i Përmetit përshkohet nga juglindja në veriperëndim prej lumit Vjosa, një nga lumenjtë më të mëdhenj të vendit tonë.
المركز ينظم حفل تكريم لسعادة السفير السعودي في ألبانيا السيد طلعت بن سالم رضوان  حفظه الله
تيرانا: 27 / 03 / 2017 م نظم المركز الألباني للفكر والحضارة الإسلامية حفل وداع وتكريم لسعادة السفير السعودي السيد طلعت بن سالم رضوان بمناسبة انتهاء فترة عمله كسفير للمملكة العربية السعودية لدى جمهورية ألبانيا. وحضر الحفل مجموعة من الأكاديميين
AIITC zhvillon takimin “Letërsia dhe mitet e saj”
Berat, 25.03.2017 Cikli i takimeve letrare “Bisedë me autorin” u zhvendos në qytetin piktoresk të Beratit, për të diskutuar me autorin vendas Yzedin Hima rreth letërsisë dhe miteve të saj.
HARTA ZYRTARE E VILAJETIT TË KOSOVËS GJATË VITEVE ’70 TË SHEK. XIX
Vilajeti i Kosovës (Kosova Vilayeti) është kufizuar në veri me Serbinë; në Lindje me vilajetin e Bullgarisë dhe të Selanikut; në Jug me Vilajetin e Manastirit dhe të Selanikut; në Perëndim
KULLAT MESJETARE TË SAHATIT NË VENDIN TONË *
Organizimi esnafor si institucion i rendit feudal, që arriti formë të plotë në qytetet shqiptare gjatë shek. XVII-XVIII, krijoi kushte të favorshme për zhvillimin me ritme më të shpejta të
Ligjëratë për rolin e hoxhallarëve shqiptarë  në arsimin dhe gjuhën shqipe
Rrogozhinë, 11.03.2017 Me mbështetjen e Institutit Shqiptar të Mendimit dhe të Qytetërimit Islam, qendra social-kulturore “Shtëpia e Dritës” në Rrogozhinë organizoi aktivitetin kulturor me

VEPRIMTARI

06 حزيران/يونيو 2017

تيرانا: 01 يونيو 2017م. ...

Hide Main content block

BOTIME TE REJA

Video

Rreth nesh

Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam (AIITC) është themeluar në vitin 1996, me vendim të Gjykatës së Tiranës nr. 143, datë 04. 03. 1996. Veprimtaria e këtij Instituti është e shumëfishtë dhe e larmishme në fusha të ndryshme si: shkencore, kulturore, studimore, botuese, informuese dhe dokumentuese. 

Lexo për më tepër

Lidhjet

radio

tv kontakt 2