wrapper

Projekte

المراكز الاجتماعية الثقافية التابعة للمركز الألباني للفكر والحضارة الإسلامية في خدمة المجتمع عبر إقامة دورات اللغات الأجنبية

     يستمر حوالي 100 طفل في سن الدراسة بمتابعة دروس اللغة الأجنبية في المراكز الاجتماعية والثقافية، التي يرعاها المركز الألباني…

Fëmijët e Qendrave social-kulturore të AIITC, pjesë e pandarë e ciklit “Gjurmëve të profetit fisnik”

Fëmijët e kurseve të edukatës islame i dhanë një tjetër atmosferë ciklit “Gjurmëve të Profetit fisnik”, me organizimin e aktiviteteve…

AIITC promovon figura të shquara për kontributin e tyre në kultivimin e fesë islame ndër shqiptarët

Cikli “Gjurmëve të Profetit fisnik” e zgjeroi gamën e aktiviteteve të tij edhe me promovimin e personaliteteve dhe intelektualëve që…

Muaji i ditëlindjes së Profetit Muhamed (a.s.) përkujtohet me aktivitete të shumta social-kulturore

Në nderim të muajit të ditëlindjes së Profetit Muhamed (a.s.), Departamenti i mualimëve pranë Institutit Shqiptar të Mendimit dhe të…

Fëmijët e QSK Gërmenj njihen me antikitetin dhe vlerat muzeale të Durrësit

Durrës, 13.10.2018 Fëmijët që marrin mësime të edukatës islame, pranë Qendrës social-kulturore “Gërmenj”, u bënë pjesë e një aktiviteti mjaft…

Inspektim i kurseve të edukatës islame në xhaminë Ferraj

Durrës, 16.10.2018 Edukimi i brezit të ri me frymën e besimit është një përgjegjësi e gjithë shoqërisë shqiptare. Besimi në…

Kontributi i klerikëve, pjesë e pandarë e vlerave dhe kulturës në shoqërinë ishmake

Durrës, 31.10.2018 Një kontribut të rëndësishëm për zhvillimin e gjuhës shqipe dhe arsimin kombëtar ka dhënë kleri mysliman shqiptar, mes…

مركز شكافانا الثقافي-الاجتماعي: مراسم تقديم شهادات نهاية المستوى الأول في اللغة الفرنسية

تقوم المراكز الثقافية-الاجتماعية التي يؤسسها ويشرف عليها المركز الألباني للفكر والحضارة الإسلامية - إلى جانب الأنشطة الدينية والثقافية والاجتماعية والتربوية…

مركز بالدوشك الاجتماعي-الثقافي يوزع شهادات في نهاية المستوى الثالث من اللغة الإنجليزية

يتوجه الشباب اليوم بشكل رئيسي إلى إتقان اللغات السائدة في التواصل الدولي، ويبدو أن اللغة الإنجليزية تحتل المركز الأول في…

مياه صالحة للشرب لسكان تيان بعد ترميم منبع القرية

تقع قرية تويان في ضواحيها تيرانا عاصمة ألبانيا على بعد بضعة كيلومترات منها فقط، ولكن تظهر علامات الفقر بشكل حاد…

Rreth nesh

Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam (AIITC) është themeluar në vitin 1996, me vendim të Gjykatës së Tiranës nr. 143, datë 04. 03. 1996. Veprimtaria e këtij Instituti është e shumëfishtë dhe e larmishme në fusha të ndryshme si: shkencore, kulturore, studimore, botuese, informuese dhe dokumentuese. 

Lexo për më tepër

Lidhjet

radio

tv kontakt 2