wrapper

Xhamitë e shqipërisë, tregues i zhvillimit të arkitekturës shqiptare

Shkëputur nga libri "Xhamitë e Shqipërisë - Historia, Arkitektura, shek. XV-XIX"Autor: Prof. Dr. Aleksandër MeksiBotues: AIITC Ndërtimet e kultit mysliman,…

JONINA, NJË QYTET MUZE I VËRTETË

Dikur kryeqendra e Shqipërisë së Poshtme, sot qyteti i Joninës (shqip = e jona), gjendet në perëndim të Greqisë. Në…

RILINDJA E GJIN ALEKSIT: Auron Tare fut në paketat turistike xhaminë e famshme të Delvinës, KMSH po e kthen në identitet

Sezoni turistik në jug të Shqipërisë, këtë vit do të ketë një risi. Për herë të parë, grupet e turistëve…

URA TË VJETRA NË RRETHIN E PËRMETIT (I)

Ura e Kadiut, Benje, Permet - Urë e vjetër otomane, 1760 Rrethi i Përmetit përshkohet nga juglindja në veriperëndim prej…

KULLAT MESJETARE TË SAHATIT NË VENDIN TONË *

Organizimi esnafor si institucion i rendit feudal, që arriti formë të plotë në qytetet shqiptare gjatë shek. XVII-XVIII, krijoi kushte…

XHAMIA E GAZIT - ELBASAN

Historia e xhamisë së poetëve, për nder të kryevezirit të Sulejmanit të Madhërishëm Xhamia e Gazit të Sinanit, njihej ndryshe…

XHAMIA E HAMZA BEUT NË QYTETIN STARA TË BULLGARISË

Në qytetin Stara Zagora të Bullgarisë në kohën e Osmanëve u ndërtuan shumë xhamia, hamame, dhe pazare. Në luftën e…

Rreth nesh

Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam (AIITC) është themeluar në vitin 1996, me vendim të Gjykatës së Tiranës nr. 143, datë 04. 03. 1996. Veprimtaria e këtij Instituti është e shumëfishtë dhe e larmishme në fusha të ndryshme si: shkencore, kulturore, studimore, botuese, informuese dhe dokumentuese. 

Lexo për më tepër

Lidhjet

radio

tv kontakt 2