wrapper

1. Fituesit e çmimit për librin më të mirë të vitit në fushën e kulturës dhe shkencës islame:

- Çmimi I: Ali Basha me librin “Rrugëtimi i fesë islame në Shqipëri
(1912 – 1967)”
- Çmimi II: Nuridin Ahmeti me librin “Krerët fetarë në Lëvizjen
Kombëtare Shqiptare në Vilajetin e Kosovës (1878 – 1912)”
- Çmimi III: Ibrahim Gashi me librin: “Kronologjia shqiptare dhe
kalendarët arabo – osmanë”
- Çmimi III: Smajl Bala & Blendi Alushi me librin: “Institucionet islame
të Shkodrës”

2. Fituesit e çmimit për peizazhin më të bukur në penelat e piktorëve shqiptarë:
- Çmimi I: Ervis Kosova
- Çmimi II: Vullnet Alushaj

3. Fituesit e çmimit për krijimtarinë më të mirë nga moshat e reja, me temë “E bukura në shpirt dhe në jetë”:
- Çmimi I: Elona Skeja (poezi e prozë
- Çmimi II: Valbona Hyka (poezi)
- Çmimi III: Olsi Pajo
Dorina Behari
Rovena Xhili
Aurora Ferko
Romario Xhaferri

Juria për librin më të mirë në fushën e shkencës, kulturës dhe artit islam:
Prof. dr. Xhevat Lloshi - Kryetar
Prof. dr. Feti Mehdiu - Anëtar
Prof. dr. Dritan Egro - Anëtar

Juria për artin pamor
Prof. Rubens Shima - Kryetar
Skënder Kamberi - Anëtar
Edison Çeraj - Anëtar

Juria për krijimtarinë e moshave të reja
Visar Zhiti - Kryetar
Xhevat Beqaraj - Anëtar
Myzejen Velçani - Anëtare

Rreth nesh

Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam (AIITC) është themeluar në vitin 1996, me vendim të Gjykatës së Tiranës nr. 143, datë 04. 03. 1996. Veprimtaria e këtij Instituti është e shumëfishtë dhe e larmishme në fusha të ndryshme si: shkencore, kulturore, studimore, botuese, informuese dhe dokumentuese. 

Lexo për më tepër

Lidhjet

radio

tv kontakt 2