wrapper

MONUMENTET ISLAME SIPAS PERSPEKTIVËS GLOBALE
Manama, 11 - 14. 04. 2017 Personalitete të spikatura të arenës ndërkombëtare në fushën e historisë dhe monumenteve historike, nga vende të ndryshme të botës janë mbledhur këto
Libroteka e AIITC pasurohet me botime nga institucione shqiptare në Maqedoni
Turneu i vizitave që përfaqësues të AIITC dhe të revistës “Univers” kryen në institucione të ndryshme akademike, kulturore e fetare në Maqedoni, ishte një rast i mirë që
Vizitë kortezie në Bashkësinë Fetare Islame të Maqedonisë
Shkup 04.04.2017 Instituti Shqiptar i Mendimit dhe Qytetërimit Islam i kryesuar nga Prof. As. Dr. Ramiz Zekaj kreu një vizitë kortezie në zyrat e Rijasetit të Bashkësisë Fetare Islame në Shkup,
Takim pune në Fakultetin e Shkencave Islame në Shkup
Shkup, 04.04.2017 Fakulteti i Shkencave Islame (FSHI) në Shkup konsiderohet si një nga qendrat kryesore të veprimtarisë akademike dhe arsimore islame në trevat shqiptare. Gjatë një vizite në institucionet
AIITC forcon bashkëpunimin ndërinstitucional me agjencinë TİKA
Tiranë, 05.04.2017 Agjencia Turke për Bashkëpunim dhe Koordinim (TİKA) renditet si një nga donatorët kryesorë në Shqipëri gjatë dy dekadave të fundit, që kanë mbështetur zhvillimin
Revista “Univers” prezantohet në Shkup
Shkup, 04.04.2017 Shtrirja e bashkëpunimit me studiues, akademikë dhe njerëz të dijes e të kulturës anekënd trevave shqiptare e më gjerë, është një nga objektivat e veprimtarisë
FLUTURIMET NË HAPËSIRËN E LARGËT DHE ZHYTJA NË THELLËSITË E MATERIES
Ammar El-Mufti Në qoftë se njeriut do t’i mundësohej për të vazhduar në një fluturim përmes galaktikave dhe më tej, do të arrinte ose do të përplasej me një pengesë
URA TË VJETRA NË RRETHIN E PËRMETIT (I)
Ura e Kadiut, Benje, Permet - Urë e vjetër otomane, 1760 Rrethi i Përmetit përshkohet nga juglindja në veriperëndim prej lumit Vjosa, një nga lumenjtë më të mëdhenj të vendit tonë.
AIITC vlerëson kontributin e ambasadorit Talat Salem Radwan në Shqipëri
Tiranë, 27.03.2017 Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam (AIITC) organizoi në mjediset e tij një ceremoni përcjellëse për Ambasadorin e Mbretërisë së Arabisë Saudite,
AIITC holds the meeting
Berat, 03/25/2017 Cycle of literary meetings "Conversation with the author" was moved to the picturesque town of Berat, to discuss with author Yzedin Hima about literature and its myths. For this purpose were gathered at the hall of the palace of
HARTA ZYRTARE E VILAJETIT TË KOSOVËS GJATË VITEVE ’70 TË SHEK. XIX
Vilajeti i Kosovës (Kosova Vilayeti) është kufizuar në veri me Serbinë; në Lindje me vilajetin e Bullgarisë dhe të Selanikut; në Jug me Vilajetin e Manastirit dhe të Selanikut; në Perëndim
KULLAT MESJETARE TË SAHATIT NË VENDIN TONË *
Organizimi esnafor si institucion i rendit feudal, që arriti formë të plotë në qytetet shqiptare gjatë shek. XVII-XVIII, krijoi kushte të favorshme për zhvillimin me ritme më të shpejta të
Lecture about the role of Albanian imams on Albanian education and language
Rrogozhina, 11.03.2017With the support of the Albanian Institute of Islamic Thought and Civilization, the social-cultural center "House of Light" in Rrogozhina organized a cultural activity on the theme: "The role of Albanian Imams on Albanian
XHAMIA E GAZIT - ELBASAN
Historia e xhamisë së poetëve, për nder të kryevezirit të Sulejmanit të Madhërishëm Xhamia e Gazit të Sinanit, njihej ndryshe edhe si “xhamia e poetëve”, për shkak se në
KALIGRAFIA ARABE DHE KOMUNIKIMI I SAJ ME KULTURЁN MATERIALE SHQIPTARE
Dr. Ramiz Zekaj Kaligrafia arabe ose - bukurshkrimi arab fokusohet si një formë parësore e artit dhe si një shprehje vizuale qё lidhet me parimet kozmike dhe shpirtërore tё popujve qё pёrqafuan Islamin, si dhe me

VEPRIMTARI

12 April 2017

Manama, 11 - 14. 04. 2017 Personalitete të spikatura të arenës ...

Hide Main content block

BOTIME TE REJA

Video

Rreth nesh

Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam (AIITC) është themeluar në vitin 1996, me vendim të Gjykatës së Tiranës nr. 143, datë 04. 03. 1996. Veprimtaria e këtij Instituti është e shumëfishtë dhe e larmishme në fusha të ndryshme si: shkencore, kulturore, studimore, botuese, informuese dhe dokumentuese. 

Lexo për më tepër

Lidhjet

radio

tv kontakt 2