wrapper

Albanian Institute of Islamic Thought and Civilization - Veprimtari Libroteka

Libroteka e AIITC pasurohet me botime nga Myftinia e Shkodrës

Ndërveprimi institucional mes Myftinisë së Shkodrës dhe Institutit Shqiptar të Mendimit dhe të Qytetërimit Islam ka sjellë një sërë bashkëpunimesh…

Ambasadori Faruk Borova rrëfen për rrugëtimin e tij në lindjen e mesme

  Tiranë, 28.03.2019 Të jesh ambasador është privilegj dhe përgjegjësi e madhe. Përfaqësimi i denjë i vendit dhe ruajtja e…

Libra të rinj për bibliotekën publike të Kavajës

  Libroteka e Institutit Shqiptar të Mendimit dhe të Qytetërimit Islam, si një institucion kulturor në shërbim të lexuesit, ka…

Së shpejti del nga shtypi libri studimor “Studime kontrastive mes arabishtes dhe shqipes në fushën e fonologjisë”

Fjala është një nga fuqitë kryesore që Zoti i ka dhuruar njeriut, në mënyrë që të kuptojë, të mendojë dhe…

Librotekës AIITC i dhurohen disa botime sociale e historike në gjuhën arabe

Libroteka e Institutit Shqiptar të Mendimit dhe të Qytetërimit Islam është pasuruar së fundmi me të tjerë tituj librash në…

Libri dhe misioni i tij në edukimin e brezave me kulturë e dije - Bisedë me autorin Xhevair Lleshi –

Tiranë, 14.02.2019 Libroteka e Institutit Shqiptar të Mendimit dhe të Qytetërimit Islam, në kuadër të ciklit “Bisedë me autorin”, zhvilloi…

Librat dhe dorëshkrimet e vjetra në Librotekën AIITC

Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam disponon një nga librotekat më të pasura në vend. Ajo numëron rreth…

Bisedë me autorin Fate Velaj rreth romanit “Nilkon”

Tiranë, 14.11.2018 Dialogu ndërkulturor vazhdon të mbetet çelësi kryesor për njohjen e ndërsjellë mes popujve dhe rritjes së bashkëpunimit mes…

Instituti Ndërkombëtar i Mendimit Islam i dhuron librotekës AIITC disa botime me interes botëror

Tiranë, 20.10.2018 Instituti Ndërkombëtar i Studimeve Islame (IIIT) dhuroi për Librotekën AIITC disa vepra mjaft interesante nga autorë të ndryshëm,…

Metodologjia e historiografisë shqiptare në këndvështrimin e një historiani që guxon

Vërtetësia e fakteve historike të servirura nga historiografia shqiptare, ka qenë objekt diskutimi pas rënies së sistemit komunist. Nga një…

Rreth nesh

Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam (AIITC) është themeluar në vitin 1996, me vendim të Gjykatës së Tiranës nr. 143, datë 04. 03. 1996. Veprimtaria e këtij Instituti është e shumëfishtë dhe e larmishme në fusha të ndryshme si: shkencore, kulturore, studimore, botuese, informuese dhe dokumentuese. 

Lexo për më tepër

Lidhjet

radio

tv kontakt 2