wrapper

Veprimtari Libroteka

Së shpejti del nga shtypi libri studimor “Studime kontrastive mes arabishtes dhe shqipes në fushën e fonologjisë”

Fjala është një nga fuqitë kryesore që Zoti i ka dhuruar njeriut, në mënyrë që të kuptojë, të mendojë dhe…

Librotekës AIITC i dhurohen disa botime sociale e historike në gjuhën arabe

Libroteka e Institutit Shqiptar të Mendimit dhe të Qytetërimit Islam është pasuruar së fundmi me të tjerë tituj librash në…

Libri dhe misioni i tij në edukimin e brezave me kulturë e dije - Bisedë me autorin Xhevair Lleshi –

Tiranë, 14.02.2019 Libroteka e Institutit Shqiptar të Mendimit dhe të Qytetërimit Islam, në kuadër të ciklit “Bisedë me autorin”, zhvilloi…

Librat dhe dorëshkrimet e vjetra në Librotekën AIITC

Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam disponon një nga librotekat më të pasura në vend. Ajo numëron rreth…

Bisedë me autorin Fate Velaj rreth romanit “Nilkon”

Tiranë, 14.11.2018 Dialogu ndërkulturor vazhdon të mbetet çelësi kryesor për njohjen e ndërsjellë mes popujve dhe rritjes së bashkëpunimit mes…

Instituti Ndërkombëtar i Mendimit Islam i dhuron librotekës AIITC disa botime me interes botëror

Tiranë, 20.10.2018 Instituti Ndërkombëtar i Studimeve Islame (IIIT) dhuroi për Librotekën AIITC disa vepra mjaft interesante nga autorë të ndryshëm,…

Metodologjia e historiografisë shqiptare në këndvështrimin e një historiani që guxon

Vërtetësia e fakteve historike të servirura nga historiografia shqiptare, ka qenë objekt diskutimi pas rënies së sistemit komunist. Nga një…

Dhurimi i librave për pasurimin e librotekës AIITC, kontribut për të ardhmen

Tiranë, 03.09.2018Libroteka AIITC është pasuruar me shumë tituj të rinj librash, letrarë e studimorë, nga kontributi i disa shkrimtarëve dhe…

Lexues të rinj vizitojnë Librotekën AIITC

Tiranë, 28. 06. 2018 Në kuadër të projektit “Shtëpia e librit”, muaji qershor ka sjellë mjaft vizitorë në Librotekën AIITC,…

Libroteka AIITC dhuron libra për bibliotekën e zonës kombinat

Rritja e kërkesës së lexuesve gjatë verës, për të tërhequr libra pranë bibliotekave të lagjeve, ka sjellë nevojën e pasurimit…

Rreth nesh

Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam (AIITC) është themeluar në vitin 1996, me vendim të Gjykatës së Tiranës nr. 143, datë 04. 03. 1996. Veprimtaria e këtij Instituti është e shumëfishtë dhe e larmishme në fusha të ndryshme si: shkencore, kulturore, studimore, botuese, informuese dhe dokumentuese. 

Lexo për më tepër

Lidhjet

radio

tv kontakt 2