wrapper

Academy of AIITC "Nations and Cultures"

Akademia AIITC “Popuj dhe kultura” prezanton rolin e Sheik Zayed në politikën e jashtme të Emirateve të Bashkuara Arabe

Shkodër, 05.11.2018 Themeluesi i Emirateve të Basshkuara Arabe, Sheik Zayed bin Sultan Al Nahyan konsiderohet botërisht si një ndër udhëheqësit…

Trashëgimia kulturore e Egjiptit në fokus të Akademisë së AIITC “Popuj dhe kultura”

Tiranë, 30.01.2018 Akademia e AIITC “Popuj dhe kultura” organizoi takimin e saj të 11-të me temë “Trashëgimia kulturore e Egjiptit…

Ottoman inscriptions on Albanian cultural monuments are published for the first time

Tirana, 12.05.2017 The book “Corpus of Ottoman Inscriptions from Albania and Montenegro” was promoted in Tirana in the presence of…

Akademia AIITC “Popuj dhe kultura” zhvillon seminar mbi bioetikën islame

Seminari hodhi dritë mbi koncepte me të cilat spekulohet shpesh në emër të fesë me formën e interpretimit të tyre,…

Akademia e AIITC "Popuj dhe kultura" zhvillon takimin e shtatë

Koncepti i moderacionit përbën esencën dhe shpirtin e fesë islame, është rruga e zbritur nga Zoti për njerëzimin. Ishte ky…

Prezantohen për publikun shqiptar dëshmitë e rralla për piramidat në Bosnje

Për herë të parë vjen në Shqipëri zbuluesi i piramidave të Bosnjes, Dr.Semir Osmanagich, i cili prezantoi faktet shkencore që…

Akademia e AIITC “Popuj dhe Kultura” mbyll takimin e saj të pestë

Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam (AIITC), në synimin e tij për të kontribuar pozitivisht në kulturën shqiptare…

Akademia AIITC mbyll me sukses takimin e saj të katërt me temë: "Arbëreshët e Italisë dhe revista arbëreshe "Lidhja" - Një kontribut i çmuar kombëtar jashtë Shqipërisë"

Ditën e mërkurë, datë 23.04.2014, Akademia e AIITC "Popuj dhe Kultura" organizoi takimin e saj të katërt me temë: "Arbëreshët…

Akademia e AIITC-së "Popuj dhe Kultura" në takimin e saj të tretë

Ditën e mërkurë, datë 05.06.2013, Akademia e AIITC "Popuj dhe Kultura" organizoi takimin e saj të tretë me temë: "Islami…

Prof. Dr. Klodeta Dibra mbajti ligjëratën me temë: “Gjuhët, pasuri për njohje dhe komunikim mes popujve”

Akademia e AIITC "Popuj dhe kultura" vijoi ciklin e saj të leksioneve me takimin me Dekanen e Fakultetit të Gjuhëve…

Rreth nesh

Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam (AIITC) është themeluar në vitin 1996, me vendim të Gjykatës së Tiranës nr. 143, datë 04. 03. 1996. Veprimtaria e këtij Instituti është e shumëfishtë dhe e larmishme në fusha të ndryshme si: shkencore, kulturore, studimore, botuese, informuese dhe dokumentuese. 

Lexo për më tepër

Lidhjet

radio

tv kontakt 2