wrapper

Albanian Institute of Islamic Thought and Civilization - Aktivitete Shkencore Kulturore

AIITC zhvillon Seminarin trajnues “Etika në Biomjekësi”

Tiranë, 17.07.2019 Biomjekësia është një degë e shkencës mjekësore që zbaton parimet e biologjisë dhe të shkencave natyrore në praktikën…

Programet mediatike gjatë Ramazanit

Muajin e Ramazanit besimtarët muslimanë e përjetojnë me shumë emocione, duke ndarë së bashku mesazhe jetësore, përmes shtimit të lutjeve…

Revista “Univers” publikon numrin e saj jubilar

Tiranë, 11. 04. 2019 Sapo doli nga shtypi numri 20 i revistës “Univers”, organ shkencor-kulturor i Institutit Shqiptar të Mendimit…

Zyhdi Çaça, mësuesi i formuar në Medresenë e Naltë të Tiranës

Në praninë e intelektualëve, mësuesve dhe dashamirësve të kulturës u zhvillua në Pallatin Kavaljon të qytetit të Kavajës sesioni përkujtimor…

AIITC bashkëpunon me IETT për vlerësimin e kontributeve në mjekësinë shqiptare

Tiranë, 01.03.2019 Vlerësimi i personaliteteve që dhanë një kontribut të pashlyer në mjekësinë shqiptare është një detyrim moral e shoqëror.…

Përvoja e një përkthyesi me tekstet e shenjta të islamit. Takim studentor me teologun Telat Sula

Tiranë, 26.02.2019 Përkthimi i një libri studimor apo letrar është një detyrë mjaft e vështirë, që kërkon përkushtim, profesionalizëm, por…

Përkujtohet 100 vjetori i vdekjes së Ismail Qemalit në xhaminë trevllazër të Vlorës

Vlorë, 26.01.2019 Viti jubile i vdekjes së Ismail Qemalit, nismëtarit të ngritjes së flamurit kombëtar dhe Shpalljes së Pavarësisë, më…

AIITC përgatitet të nxjerrë numrin jubilar të revistës “Univers”

Tiranë, 24.01.2019 Redaksia e revistës shkencore- kulturore “Univers” u mblodh në ambientet e hotel “Rogner”, për të bërë analizën finale…

Edukimi shpirtëror dhe rëndësia e tij në jetën e individit - Takim studentor me teologun Ervin Qylafku -

Tiranë, 24.01.2019 Departamenti i Studentëve pranë Institutit Shqiptar të Mendimit dhe të Qytetërimit Islam, në kuadër të veprimtarive mujore, zhvilloi…

Rinia studentore, pjesë e pandarë e zhvillimeve pozitive të një shoqërie

Tiranë, 20.12.2018 Departamenti i Studentëve pranë Institutit Shqiptar të Mendimit dhe të Qytetërimit Islam zhvilloi një takim, në kuadër të…

Rreth nesh

Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam (AIITC) është themeluar në vitin 1996, me vendim të Gjykatës së Tiranës nr. 143, datë 04. 03. 1996. Veprimtaria e këtij Instituti është e shumëfishtë dhe e larmishme në fusha të ndryshme si: shkencore, kulturore, studimore, botuese, informuese dhe dokumentuese. 

Lexo për më tepër

Lidhjet

radio

tv kontakt 2