wrapper

Aktivitete Shkencore Kulturore

Rinia studentore, pjesë e pandarë e zhvillimeve pozitive të një shoqërie

Tiranë, 20.12.2018 Departamenti i Studentëve pranë Institutit Shqiptar të Mendimit dhe të Qytetërimit Islam zhvilloi një takim, në kuadër të…

AIITC takim me studentët elitarë për realizimin e projekteve në të ardhmen

Tiranë, 12 dhjetor 2018 Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam i kushton një vëmendje të veçantë mbështetjes me…

Vlerësohet numri 19 revistës “Univers”

Tiranë, 05.10.2018 Pas daljes nga shtypi të numrit 19 të revistës kulturore-shkencore “Univers”, redaksia e kësaj reviste u mblodh në…

Mbyll punimet seminari mbi pedagogjinë e konvikteve dhe aspektet e saj praktike

Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam dhe Instituti Ndërkombëtar i Mendimit Islam, në bashkëpunim me Qendrën për Studime…

Mbledhja e bordit drejtues të AIITC me vendime të reja

Tiranë, 27.07.2018 Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam zhvilloi mbledhjen e Bordit Drejtues, për të analizuar veprimtarinë e…

Pazaret e vjetra shqiptare, si qendra të jetës social-ekonomike - Seminar me antropologen Armanda Hysa -

Tiranë, 12.07.2018   Krijimi i qyteteve në vendet e Ballkanit ka kaluar në disa stade zhvillimi, sipas një organizimi social-eknomik,…

Qasje të reja në hartimin e teksteve të arsimit islam në shkollat fetare të Ballkanit

Sarajevë, 27.06.2018 Pas dy ditësh intensive me prezantime shkencore, analiza, diskutime dhe pune në grup, mbylli me sukses punimet e…

Zhvillon punimet seminari ndërkombëtar për tekstet mësimore të edukimit islam në Ballkan

Sarajevë, 26.06.2018 Përmirësimi i teksteve mësimore të edukimit islam është një nga objektivat kryesorë të institucioneve që kujdesen për veprimtarinë…

Textbooks for religious schools in south-east europe

Workshop Sarajevo, 26-27 June 2018 The Center for Advanced Studies in Sarajevo in cooperation with the Islamic Community in B&H,…

AIITC organizon iftar me departamentin e studentëve

Tiranë, 7 qershor 2018 Muaji i madhërishëm i Ramazanit është muaj adhurimi ndaj Zotit, i devotshmërisë dhe dashurisë ndërnjerëzore. Shtrimi…

Rreth nesh

Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam (AIITC) është themeluar në vitin 1996, me vendim të Gjykatës së Tiranës nr. 143, datë 04. 03. 1996. Veprimtaria e këtij Instituti është e shumëfishtë dhe e larmishme në fusha të ndryshme si: shkencore, kulturore, studimore, botuese, informuese dhe dokumentuese. 

Lexo për më tepër

Lidhjet

radio

tv kontakt 2