wrapper

Albanian Institute of Islamic Thought and Civilization - Pjesemarrje

Ndahen çmimet “Mohammed bin Rashid” për gjuhën arabe

Dubai, 11.04.2019 Prej pesë vitesh në Dubai të Emirateve të Bashkuara Arabe zhvillohet Çmimi “Mohammed bin Rashid” për gjuhën arabe,…

Bashkimi në diversitet - AIITC përfaqësohet në Kongresin Botëror të muslimanëve në Mekë

Mekë, 12/12/2018 Bashkimi dhe largimi nga qëndrimet ekstreme dhe përjashtuese ishte kryefjala e Kongresit Botëror, i cili mblodhi përfaqësues të…

Restaurohet sahat kulla 200 vjeçare e Kavajës

Kavajë, 31.10.2018   Bashkia e Kavajës organizoi një ceremoni festive me rastin e 200-vjetorit të krijimit të Sahat kullës së…

Mbahet samiti XVI i këshillit të lartë për edukim, shkencë dhe kulturë mes myslimanëve të vendeve jo islame

Santiago, 30.10.2018 Organizata Islame për Edukim, Shkencë dhe Kulturë "ISESCO", në bashkëpunim me Organizatën Botërore për Zhvillim dhe Organizatën Islame…

Përfaqësues nga 140 vende të botës marrin pjesë në konferencën botërore të komuniteteve muslimane

Abu Dhabi, 8 – 9 maj 2018 Pas një maratone dy ditore prezantimesh, fjalimesh dhe analizash, mbylli punimet e saj…

AIITC merr pjesë në konferencën e 7-të ndërkombëtare të gjuhës arabe

Nga data 19 deri më 23 të muajit prill zhvilloi punimet Konferenca e 7-të Ndërkombëtare e Gjuhës Arabe, e organizuar…

Perspektiva bashkëpunimi me institucione shkencore e kulturore në Arabinë Saudite

Rijad, 22 Nëntor 2017 Një delegacion i Institutit Shqiptar të Mendimit dhe të Qytetërimit Islam (AIITC), i përbërë nga Kryetari…

Forumi i Singaporit: Ftesë për krijimin e një karte të përbashkët etike midis ndjekësve të feve

Singapor, 13-14 tetor 2017 Organizata Islame për Arsim, Shkencë dhe Kulturë (ISESCO) në bashkëpunim me Fondacionin e Thirrjes Islame në…

Në nderim të figurës së dijetarit Mahmud Abdulkadir Arnauti

Pas përcjelljes për në banesën e fundit të dijetarit Mahmud Abdulkadir Arnaut, i cili u nda nga jeta pak ditë…

Kremtohet 65-vjetori i medresesë “Alauddin” të Prishtinës. AIITC merr pjesë në konferencën shkencore të organizuar me këtë rast

Prishtinë, 18.05.2017 Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës, me rastin e 65-vjetorit të veprimtarisë së Medresesë së Mesme "Alaudin", në…

Rreth nesh

Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam (AIITC) është themeluar në vitin 1996, me vendim të Gjykatës së Tiranës nr. 143, datë 04. 03. 1996. Veprimtaria e këtij Instituti është e shumëfishtë dhe e larmishme në fusha të ndryshme si: shkencore, kulturore, studimore, botuese, informuese dhe dokumentuese. 

Lexo për më tepër

Lidhjet

radio

tv kontakt 2