wrapper

FAKTE INTERESANTE MBI HISTORINË E SHTETIT, SHOQËRISË DHE QYTETËRIMIT OSMAN

Perandoria Osmane u themelua në fund të shekullit XIII, në Azinë e Vogël veriperëndimore, dhe arriti kulmin e fuqisë së…

ZBULIMI I PRANISË SË MUSLIMANËVE DHE BOSHNJAKËVE TË HARRUAR NË SLLOVENI

07 Maj 2017 Fakti që më 1917 është shkruar për xhaminë dhe rei-sul-ulemanë është argument për jubileun e rëndësishëm IZ.…

HARTA ZYRTARE E VILAJETIT TË KOSOVËS GJATË VITEVE ’70 TË SHEK. XIX

Vilajeti i Kosovës (Kosova Vilayeti) është kufizuar në veri me Serbinë; në Lindje me vilajetin e Bullgarisë dhe të Selanikut;…

HOXHË KADRI PRISHTINA, LUFTËTARI PËR BASHKIMIN KOMBËTAR

Në çerekun e parë të shekullit XX, një rol parësor dhe shumë dimensional në historinë e Shqipërisë luajti Hoxhë Kadri…

Rreth nesh

Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam (AIITC) është themeluar në vitin 1996, me vendim të Gjykatës së Tiranës nr. 143, datë 04. 03. 1996. Veprimtaria e këtij Instituti është e shumëfishtë dhe e larmishme në fusha të ndryshme si: shkencore, kulturore, studimore, botuese, informuese dhe dokumentuese. 

Lexo për më tepër

Lidhjet

radio

tv kontakt 2