wrapper

Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam - Veprimtari Libroteka

Libroteka e AIITC pasurohet me botime nga institucione shqiptare në Maqedoni

Turneu i vizitave që përfaqësues të AIITC dhe të revistës “Univers” kryen në institucione të ndryshme akademike, kulturore e fetare…

Botime të reja mbi mendimin islam bashkëkohor

Tiranë, 30.03.2017Instituti Ndërkombëtar i Mendimit Islam (IIIT) i dhuroi së fundmi Librotekës së AIITC një seri librash me titull “Librat…

AIITC zhvillon takimin “Letërsia dhe mitet e saj”

Berat, 25.03.2017 Cikli i takimeve letrare “Bisedë me autorin” u zhvendos në qytetin piktoresk të Beratit, për të diskutuar me…

AIITC prezanton librin “Histori e islamit në Kavajë”

Kavajë, 18.02.2017 Trashëgimia shpirtërore dhe kulturore islame në trevën e Kavajës ishte boshti i takimit që çeli siparin e ciklit…

Ramazani si stinë e përtëritjes shpirtërore - Takim me autorin Avni Tafili –

Cikli i aktivitetit kulturor "Bisedë me autorin" zhvilloi mbrëmjen e së mërkurës, dt. 8.7.2015, në ambientet e Hotelit “Mondial” takimin…

Nis projekti “Bibliotekat thesar i diturisë”

Libroteka e Institutit Shqiptar të Mendimit dhe Qytetërimit Islam (AIITC) çel një nismë të re për vitin 2016. Projekti i…

Libroteka e AIITC organizon takim letrar me shkrimtarin Kim Mehmeti

Tiranë, 26 mars 2016 Në kuadër të ciklit “Bisedë me autorin”, Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam (AIITC)…

Orientalisti i njohur Dr. Feti Mehdiu dhuron për librotekën AIITC disa nga veprat e tij

Tashmë raftet e Librotekës së AIITC, pasurohen me disa vepra të orientalistit të mirënjohur Dr. Feti Mehdiu, i cili njihet…

Letërsia fantastiko-shkencore në botën arabe Takim me shkrimtarin sirian Taleb Omran

  “Njeriu modern duhet të lexojë më shumë libra, që ta zhvillojë fantazinë dhe të mos bëhet rob i teknologjisë,…

Rreth nesh

Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam (AIITC) është themeluar në vitin 1996, me vendim të Gjykatës së Tiranës nr. 143, datë 04. 03. 1996. Veprimtaria e këtij Instituti është e shumëfishtë dhe e larmishme në fusha të ndryshme si: shkencore, kulturore, studimore, botuese, informuese dhe dokumentuese. 

Lexo për më tepër

Lidhjet

radio

tv kontakt 2