wrapper

VJERSHËTARË TË HERSHËM ÇAMËR SIPAS IBRAHIM D. HOXHËS

Kjo antologji vjen si copëz e trashëgimisë kulturore shqiptare, që përcjell fakte interesante të Çamërisë nga penat e saj të…

“Hyrje në Islam”, manuali praktik dhe udhërrëfyesi që ka udhëzuar miliona besimtarë

  “Hyrje në Islam” i autorit dr. Muhamed Hamidullah, botim i AIITC, është një nga librat më të njohur mbi…

Fjalori Arabisht-Shqip pjesë e mozaikut të fjalorëve të gjuhëve lindore

Fjalori arabisht-shqip i autorit Sulejman Tomçini, botim i Institutit Shqiptar të Mendimit dhe të Qytetërimit Islam, përbën një prurje të…

“Fjalor i orientalizmave në gjuhën shqipe”, vepër unike e leksikografisë shqiptare

Tahir Dizdari është një ndër emrat e njohur të gjuhësisë shqiptare, me një kontribut të jashtëzakonshëm në fushën e orientalizmave…

KULTURA ISLAME, E NGJIZUR FORT NË TRUNGUN E KULTURËS KOMBËTARE

Prof. As. Dr. Ramiz Zekaj Kultura fetare ka ushtruar ndikimet e veta pozitive në kulturën dhe qytetërimin shqiptar, në unitet…

KALIGRAFIA ARABE DHE KOMUNIKIMI I SAJ ME KULTURЁN MATERIALE SHQIPTARE

Dr. Ramiz Zekaj Kaligrafia arabe ose - bukurshkrimi arab fokusohet si një formë parësore e artit dhe si një shprehje…

Rreth nesh

Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam (AIITC) është themeluar në vitin 1996, me vendim të Gjykatës së Tiranës nr. 143, datë 04. 03. 1996. Veprimtaria e këtij Instituti është e shumëfishtë dhe e larmishme në fusha të ndryshme si: shkencore, kulturore, studimore, botuese, informuese dhe dokumentuese. 

Lexo për më tepër

Lidhjet

radio

tv kontakt 2