wrapper

"Fjalori i orientalizmave në gjuhën shqipe"

 

Fjaloret FJALORI I ORIENTALIZMAVE ok"Fjalori i orientalizmave në gjuhën shqipe" i autorit Tahir N.Dizdari përmban rreth 4500 fjalë me origjinë turke, arabe dhe perse, të cilat janë bërë pjesë e fondit të gjuhës shqipe.

Botimi i këtij fjalori është një meritë e veçantë, sepse kurorëzon punën 40-vjeçare të autorit dhe botohet pas vdekjes së tij, si një dëshmi për të mbajtur të gjallë emrin dhe veprën e Tahir N.Dizdarit.

Në këtë fjalorë janë përfshirë shumë fjalë të përdorura nga autorët të hershëm shqiptarë si Gjon Buzuku, Frang Bardhi, por edhe rilindasi Konstandin Kristoforidhi dhe kjo e bën një thesar të madh për leksikologjinë e gjuhës shqipe.

Ky fjalorë u shërben studiuesve , orientologëve, historianëve, kritikëve etj.

Rreth nesh

Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam (AIITC) është themeluar në vitin 1996, me vendim të Gjykatës së Tiranës nr. 143, datë 04. 03. 1996. Veprimtaria e këtij Instituti është e shumëfishtë dhe e larmishme në fusha të ndryshme si: shkencore, kulturore, studimore, botuese, informuese dhe dokumentuese. 

Lexo për më tepër

Lidhjet

radio

tv kontakt 2