wrapper

FRAGMENTE NGA JETA E SAHABEVE webSahabët ishin bashkëkohësit e Profetit Muhamed a.s., të cilët i besuan Zotit të tyre, iu afruan Librit të Tij dhe Sunetit të Dërguarit të Tij, me mallëngjim dhe dashuri të vërtetë.

Shpirtrat e tyre të lartësuar e kanë shijuar ëmbëlsinë e besimit.

Në librin "Fragmente nga jeta e Sahabëve" jepen shembuj të ndritshëm nga jeta e këtyre personaliteteve dhe kjo bëhet për të dëshmuar të vërtetën rreth praktikimit të fesë nga ana e brezit të parë dhe dashurinë e përkushtimin për njerëzit dhe Allahun (xh.sh.) nga ana e tyre.

Libri përmban të dhëna për 16 prej shokëve më të shquar të Profetit Muhamed (a.s.) dhe përshkruhen momente të ndryshme nga jeta e tyre, ku dalin në pah sjelljet dhe qëndrimet e tyre të larta, të frymëzuara nga besimi dhe

Rreth nesh

Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam (AIITC) është themeluar në vitin 1996, me vendim të Gjykatës së Tiranës nr. 143, datë 04. 03. 1996. Veprimtaria e këtij Instituti është e shumëfishtë dhe e larmishme në fusha të ndryshme si: shkencore, kulturore, studimore, botuese, informuese dhe dokumentuese. 

Lexo për më tepër

Lidhjet

radio

tv kontakt 2