wrapper

Autori: Prof.Dr.Hysni Myzyri
Botues: AIITC
Viti:2007
Vendi i botimit:Tiranë
Numri i faqeve:668

Libri "National education during albanian renaissance" i autorit Hysni Myzyri është varianti i përkthimit në gjuhën angleze të librin të tij: "Arsimi shqiptar gjatë Rilindjes Kombëtare". AIITC-ja me botimin e këtij libri në gjuhën angleze e informon lexuesin mbarëkombëtar me historikun e arsimit në Shqipëri, me kalvarin e gjatë të përpjekjeve të rilindësve për përhapjen e gjuhës dhe kulturës nëpërmjet shkollimit të brezit të ri.
Historiani Hysni Myzyri ka përcjellë një panoramë të plotë në lidhje me gjendjen e arsimit shqiptar, i cili i ka mbijetuar trysnive të pushtuesve të ndryshëm.

Rreth nesh

Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam (AIITC) është themeluar në vitin 1996, me vendim të Gjykatës së Tiranës nr. 143, datë 04. 03. 1996. Veprimtaria e këtij Instituti është e shumëfishtë dhe e larmishme në fusha të ndryshme si: shkencore, kulturore, studimore, botuese, informuese dhe dokumentuese. 

Lexo për më tepër

Lidhjet

radio

tv kontakt 2