wrapper

Botues: AIITC
Viti: 2009
Vëllime: 2
Vendi i botimit: Tiranë

Historia e shtetit , shoqërisë dhe qytetërimit osman është menduar si një manual informativ për ngjarjet e shumta, për periudhat historike dhe për territoret e përfshira në kuadrin e Perandorisë Osmane, e cila jetoi gjashtë shekuj, duke filluar me themelimin e Dinastisë Osmane më 1299 e deri në shpalljen e Republikës së Turqisë më 1923. Botimi origjinal u publikua në gjuhën turke nga Qendra Studimore e Historisë, Artit dhe Kulturës Islame (IRCICA në Stamboll) dhe nga Organizata e Konferencës Islamike. Botimi ishte fryt i bashkëpunimit të historianëve të specializuar për fusha të ndryshme dhe për periudha të ndryshme të historisë osmane. Projekti u ideua dhe u realizua nga profesor doktori Ekemeleddin Ihsanoglu, që ishte në postin e drejtorit të përgjithshëm të Qendrës që nga themelimi i saj më 1980 dhe deri në dhjetorin e vitit 2004, kur u bë Sekretar i Përgjithshëm i Organizatës së Konferencës Islamike.

Rreth nesh

Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam (AIITC) është themeluar në vitin 1996, me vendim të Gjykatës së Tiranës nr. 143, datë 04. 03. 1996. Veprimtaria e këtij Instituti është e shumëfishtë dhe e larmishme në fusha të ndryshme si: shkencore, kulturore, studimore, botuese, informuese dhe dokumentuese. 

Lexo për më tepër

Lidhjet

radio

tv kontakt 2