wrapper

Aktivitete Shkencore Kulturore

Qasje të reja në hartimin e teksteve të arsimit islam në shkollat fetare të Ballkanit

Sarajevë, 27.06.2018 Pas dy ditësh intensive me prezantime shkencore, analiza, diskutime dhe pune në grup, mbylli me sukses punimet e…

Zhvillon punimet seminari ndërkombëtar për tekstet mësimore të edukimit islam në Ballkan

Sarajevë, 26.06.2018 Përmirësimi i teksteve mësimore të edukimit islam është një nga objektivat kryesorë të institucioneve që kujdesen për veprimtarinë…

Tekste mësimore për shkollat fetare në europën juglindore

Workshop Sarajevë, 26-27 Qershor 2018 Qendra për Studime të Avancuara në Sarajevë, në bashkëpunim me Bashkësinë Islame në Bosnjë –…

AIITC organizon iftar me departamentin e studentëve

Tiranë, 7 qershor 2018 Muaji i madhërishëm i Ramazanit është muaj adhurimi ndaj Zotit, i devotshmërisë dhe dashurisë ndërnjerëzore. Shtrimi…

AIITC organizon takim studentor me studiuesin arbëresh prof. Antonio Bellusci

Tiranë, 07.06.2018 Etnografi arbëresh Antonio Bellusci, i lindur më 1934, në fshatin Frashinë të rrethit të Kozencës, është ndër të…

Stafi i revistës “Univers” në takim me Dr. Mustafa Cerić

Tiranë, 05.04.2018 Një nga objektivat e kryesorë të revistës shkencore – kulturore “Univers” është zgjerimi i bashkëpunëtorëve të saj edhe…

AIITC akordon certifikatën e anëtarit të nderit

Tiranë, 26.03.2018 Në veprimtarinë e tij shumëvjeçare, Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam ka zhvilluar marrëdhënie të suksesshme…

AIITC shfaq dokumentarin për jetën dhe veprën e Alija Izetbegoviç

Tiranë, 29.03.2018 Departamenti i Studentëve pranë Institutit Shqiptar të Mendimit dhe të Qytetërimit Islam organizoi në mjediset e tij shfaqjen…

“Arratisja ime në Liri”, libri më i ri i ardhur mjeshtërisht në shqip nga përkthyesi Ismail Dizdari

  Dita e shtunë ka mbledhur në ambjentet e Pallatit të Kulturës “Aleksandër Moisiu” në qytetin bregdetar të Durrësit dashamirë…

Miratohet platforma e numrit të ri të revistës “Univers”

Tiranë, 14.03.2018 Pas daljes me sukses të numrit 18 të revistës shkencore - kulturore “Univers”, u mblodh redaksia e revistës,…

Rreth nesh

Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam (AIITC) është themeluar në vitin 1996, me vendim të Gjykatës së Tiranës nr. 143, datë 04. 03. 1996. Veprimtaria e këtij Instituti është e shumëfishtë dhe e larmishme në fusha të ndryshme si: shkencore, kulturore, studimore, botuese, informuese dhe dokumentuese. 

Lexo për më tepër

Lidhjet

radio

tv kontakt 2