wrapper

Projekte

Kurset e gjuhës arabe në qendrat social kulturore të AIITC

Tiranë, 05.02.2019 Kontinenti europian numëron sot një popullatë muslimane prej rreth 50 milionë banorësh, të përkatësive të ndryshme etnike. Ata…

Qendrat social-kulturore në shërbim të edukimit të brezave

Rreth 100 fëmijë të moshave shkollore vazhdojnë kurset e gjuhëve të huaja pranë Qendrave social-kulturore, nën kujdesin e Institutit Shqiptar…

Muaji i ditëlindjes së Profetit Muhamed (a.s.) përkujtohet me aktivitete të shumta social-kulturore

Në nderim të muajit të ditëlindjes së Profetit Muhamed (a.s.), Departamenti i mualimëve pranë Institutit Shqiptar të Mendimit dhe të…

AIITC promovon figura të shquara për kontributin e tyre në kultivimin e fesë islame ndër shqiptarët

Cikli “Gjurmëve të Profetit fisnik” e zgjeroi gamën e aktiviteteve të tij edhe me promovimin e personaliteteve dhe intelektualëve që…

Fëmijët e Qendrave social-kulturore të AIITC, pjesë e pandarë e ciklit “Gjurmëve të profetit fisnik”

Fëmijët e kurseve të edukatës islame i dhanë një tjetër atmosferë ciklit “Gjurmëve të Profetit fisnik”, me organizimin e aktiviteteve…

Kontributi i klerikëve, pjesë e pandarë e vlerave dhe kulturës në shoqërinë ishmake

Durrës, 31.10.2018 Një kontribut të rëndësishëm për zhvillimin e gjuhës shqipe dhe arsimin kombëtar ka dhënë kleri mysliman shqiptar, mes…

Inspektim i kurseve të edukatës islame në xhaminë Ferraj

Durrës, 16.10.2018 Edukimi i brezit të ri me frymën e besimit është një përgjegjësi e gjithë shoqërisë shqiptare. Besimi në…

Fëmijët e QSK Gërmenj njihen me antikitetin dhe vlerat muzeale të Durrësit

Durrës, 13.10.2018 Fëmijët që marrin mësime të edukatës islame, pranë Qendrës social-kulturore “Gërmenj”, u bënë pjesë e një aktiviteti mjaft…

Qsk baldushk shpërndan certifikatat për nivelin e tretë të gjuhës angleze

Tiranë, 14 .09.2018Të rinjtë sot po orientohen kryesisht në zotërimin e gjuhëve dominuese për një komunikim ndërkombëtar. Duket se anglishtja…

Certifikimi i kursantëve të gjuhës frënge, një tjetër arritje e Qsk Shkafanë

Durrës, 02.09.2018 Mes shumë programeve të aftësimit dhe formimit profesional që ofrojnë qendrat social-kulturore në gjithë vendin, nën kujdesin e…

Rreth nesh

Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam (AIITC) është themeluar në vitin 1996, me vendim të Gjykatës së Tiranës nr. 143, datë 04. 03. 1996. Veprimtaria e këtij Instituti është e shumëfishtë dhe e larmishme në fusha të ndryshme si: shkencore, kulturore, studimore, botuese, informuese dhe dokumentuese. 

Lexo për më tepër

Lidhjet

radio

tv kontakt 2