wrapper

Arsimi është pararoja e integrimit të vendit. Shtatori i këtij viti shënoi një vit të ri në punën dhe përpjekjet e shoqërisë shqiptare në rrugën e dijes dhe formimit të së ardhmes. Emocion të veçantë përjetuan vogëlushët që për herë të parë, hynë në udhën e bukur e të pafund të dijes, ata që sot janë shpresa dhe e ardhmja e vendit.

Shtatori, zgjon emocione jo vetëm tek nxënësit, por edhe te mësimdhënësit e prindërit. Si çdo vit tjetër edhe këtë vit të ri shkollor, Instituti i Shqiptar i Mendimit dhe Qytetërimit Islam (AIITC) u gjend pranë shtresave më në nevojë të shoqërisë duke dhënë një kontribut mjaft të çmuar dhe të vlerësuar në këtë drejtim.

Departamenti i Kulturës Islame në AIITC ndërmori nismën e dhurimit të mjeteve shkollorë për më shumë se 50 fëmijë, të cilët frekuentojnë kurse të ndryshme që zhvillon AIITC në mbarë vendin. Në një atmosfere festive nxënësit u pajisën me çanta, fletore, stilolapsa etj. Kjo ndihmë i gëzoi zemrat dhe sytë e tyre, sepse ishte një dhuratë shumë e çmuar për ta.

Rreth nesh

Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam (AIITC) është themeluar në vitin 1996, me vendim të Gjykatës së Tiranës nr. 143, datë 04. 03. 1996. Veprimtaria e këtij Instituti është e shumëfishtë dhe e larmishme në fusha të ndryshme si: shkencore, kulturore, studimore, botuese, informuese dhe dokumentuese. 

Lexo për më tepër

Lidhjet

radio

tv kontakt 2